Week van Gebed – Vespers

Avondgebed vanuit de spiritualiteit van de Zusters van Grandchamp – Zwitserland. Thema is ‘Blijf in mijn Liefde’. Een passage ontleend aan Johannes 15.

Dit jaar draagt Stadsklooster Groningen bij aan de Week van Gebed voor de Eenheid met een speciaal vormgegeven vespers. Het materiaal van de gebedsweek is aangedragen door de Zusters van Grandchamp. Deze zusters vormen een oecumenische kloostergemeenschap in Zwitserland die zich verbonden weet met Taizé. Vanuit hun roeping zetten zij zich in voor eenheid, verzoening en eerbied van ieder mens en van de hele schepping. Internationaal is er een groep mensen die willen leven volgens de spiritualiteit van de zusters van Grandchamp. Zij zijn verenigt in de Derde Orde van de Eenheid.

In de vespers wordt aangesloten op de spiritualiteit van de Zusters van Grandchamp. Dit blijkt onder andere uit het gekozen thema, de liederen, de icoon van de drievuldigheid en het psalmgebed. Vanwege de huidige pandemie is het gebed vooraf opgenomen. Medewerking werd verleend door: Nick Everts (Liturg/Monastiek Pionier), Peter Rippen (Pianist), Bianca Prins-Beijleveld (Lector/Stagiaire), Wout Gerritsma (Zang), Ite Meerveeld (Zang – solo antifoon), Trijnie Oldenziel (Zang) en Egbert van der Werff (Zang – solo lofprijzing).

Gerard Lof (liturg bij Stadsklooster Groningen) geeft een toelichting op de Week van Gebed, de Zusters van Grandchamp en de Derde Orde van Eenheid. Tevens deelt hij de leefregel

Het is bijzonder om op deze wijze te delen in gebed. Hopelijk geeft het u en jou inspiratie, kracht en hoop. Mocht u nieuwsgierig zijn geworden naar Stadsklooster Groningen of willen meezoeken op de weg van monastieke spiritualiteit in Stad, neem dan even contact met ons op.

Deel dit bericht

Facebook
Email
LinkedIn
WhatsApp

Laat een reactie achter

2 gedachten over “Week van Gebed – Vespers”

  1. Heel fijn om te merken hoezeer jullie Grandchamp en de derde orde nog een warm hart toedragen en hun missie uitdragen in Groningen.
    Hartelijke groet
    Sjouk Hoeksema

    Beantwoorden

Plaats een reactie