Workshops boekbinden

Op 18 februari kun je bij het Stadsklooster Groningen kennismaken met circulair boekbinden en je eigen notitieboekje maken met duurzaam notitiepapier. We bieden twee workshops aan met een beperkt aantal plaatsen: van 9u30 tot 12h30 en van 13u30 tot 16u30. Meld je snel aan onderaan de pagina of door een email te sturen naar info@stadskloostergroningen.nl.

Bij de basisworkshop maak je kennis met de eerste beginselen van boekbinden en de circulaire mogelijkheden hiermee. Daarna kun je zelf aan de slag om je eigen unieke notitieboekje te maken met de cahiersteek, dat is een eenvoudige maar veelzijdige boekbindsteek.

Voor de inhoud kun je kiezen uit verschillende duurzame soorten notitiepapier waar je je boekje mee gaat vullen. Denk hierbij aan papier van Olifantsgras, tulpenbollen, suikerbieten, tomatenplanten, landbouwafval en olifantenpoep. Je kunt natuurlijk ook je zelfgemaakte papier meenemen.

Voor het omslag maak je gebruik van oud papier en circulair karton. Denk hierbij aan een mooie folder, poster, kaart, flyer, stukje behang enzovoort. Je kunt gebruikmaken van gebruikt- of restmateriaal dat ik meeneem, maar het is misschien nog veel leuker om zelf iets mee te nemen voor je eigen persoonlijke notitieboekje.

De workshop wordt gegeven door Trudie Labuschagne. Voorbeelden van haar boekjes kun je vinden op https://bijzondereboekjes.nl/


We werken voor onze workshops met een ‘pay what you can’ principe. De richtlijn voor deze workshop is € 15 p.p., maar mocht dat teveel voor je zijn, kun je ook minder betalen of gratis meedoen.

Uitverkocht!

Datum

18 feb 2023
Verlopen!

Tijd

09:30 - 16:30

Locatie

Salmagundi's
Oosterhamrikkade 8c, 9714 BB Groningen

Organisator

Stadsklooster Groningen
QR code

Plaats een reactie