Taizé reis (18-35)

Met een diverse groep van mensen tussen de 18 en 35 jaar gaan we dit najaar naar Taizé. De reis is georganiseerd door het Groninger Studentenpastoraat (GSp), Protestantse Gemeente Groningen (PGG), Taizévieringen Groningen, Stadsklooster Groningen en de Doopsgezinde Gemeente.  We reizen met 9 persoonsbusjes. Gezelligheid en praktisch aanpakken van de reis staan voorop.

Wat is Taizé?
Taizé is de naam van een  Frans dorpje, waar sinds de 2e wereldoorlog een christelijke leefgemeenschap is van nu zo’n 100 broeders. De broeders komen uit verschillende landen en zijn afkomstig uit allerlei verschillende christelijke tradities. Wekelijks ontvangen zij gasten uit verschillende landen, voor 90% jongeren, die komen voor rust en ontmoetingen met andere jongeren.

Wat doe je in Taizé?
Je maakt dagelijks 3 gebeden met de broeders mee (die duren ongeveer een half uur en zijn niet te vergelijken met een Nederlandse kerkdienst; muziek en een moment van stilte zijn de belangrijkste elementen.) Na het ontbijt is er een korte inleiding, waarna je in internationale groepen doorpraat over wat jou bezig houdt. ‘s Middags help je mee met een kleine praktische taak: koken, afwassen, mensen ontvangen, schoonmaken, etc. Na het avond gebed is er vrije tijd en kun je wat drinken, kletsen en/of feesten in het café, waar het altijd heel gezellig is. We vertrekken op 16 oktober (redelijk vroeg) en komen 23 oktober (aankomst eind van de middag/begin avond) weer terug in Groningen. Het programma van de maandag t/m zaterdag:

  • 08:15 – ochtendgebed,
  • daarna ontbijt
  • 10:00 – inleiding voor de dag met een broeder van de gemeenschap, daarna tijd voor bezinning of gespreksgroepen
  • 12:20 – middaggebed,
  • daarna maaltijd
  • 14:00 – corvee of gespreksgroepen
  • 17:15 – thee
  • 17:45 – workshops (vanaf dinsdag)
  • 19:00 – avondeten
  • 20:30 – avondgebed,daarna ontspanning in OYAK, het café van Taizé.

 Waar slaap je?
Er zijn slaapzalen, jongens en meiden slapen gescheiden.

Kosten?
Voor mensen onder de 30 vragen we een eigen bijdrage van €200,-. Voor mensen vanaf 30 jaar vragen we een bijdrage van €250,-.Wanneer de kosten je tegenhouden om mee te gaan, dan kunnen we voor max. vijf mensen de prijs met €100,- verlagen. Schroom niet om hier gebruik van te maken indien je financiën anders deelname in de weg zitten.

Eerstvolgende informatie- en kennismakingsavond 14 september vanaf 17.30
Onder het genot van een maaltijd op de Kraneweg 33  (GSp) maken we met elkaar kennis en delen we praktische informatie. Aansluitend bezoeken we het Taizégebed in de Pelstergasthuiskerk (Pelsterstraat 39).

Informatie over aanmelden komt later op deze website te staan. Mocht je belangstelling hebben en vragen hebben, neem gerust contact op met Christiaan Schoonenberg via pionier@stadskloostergroningen.nl

 

Datum

16 - 23 okt 2022
Verlopen!
QR code

Plaats een reactie