Pinksterpelgrimage

Samen met Stichting Pelgrimeren in Groningen organiseren we op 29 mei van 13:00 tot 17:30 een kloosterwandeling. We wandelen van Ten Boer naar Thesinge.

In Ten Boer en Thesinge zijn nog restanten over van de kloosters van de vroege middeleeuwen. In Ten Boer is de kerk van het Benedictijnse nonnenklooster geheel bewaard gebleven en dat is een unicum in de provincie Groningen. De eerste vermelding dateert uit 1301 en het klooster is gebouwd in de 3e kwart van de 13e eeuw. Alleen Ter Apel is nog completer maar deze dateert van latere datum. In Thesinge is alleen het koor van de kerk van het Benedictijnse klooster Germania overgebleven. De oprichting van dit klooster dateert waarschijnlijk van voor 1198. Kortom het zijn cultuurhistorische parels en alleszins de moeite waard om ze nader uit de doeken te doen tijdens de Kloosterwandeling 2023. Een aantal deskundigen zullen tijdens het bezoek het verhaal van de beide kloosters vertellen. Aan het einde van de wandeling is er een getijdengebed.

Meer informatie en aanmelden via de knop hiernaast, of door deze link te kopiëren: https://spig.nl/kloosterwandeling-2023-ten-boer-thesinge/

Let op, het getijdengebed op 29 mei in de Lutherse Kerk gaat niet door!

Datum

29 mei 2023
Verlopen!

Tijd

13:00 - 17:30

Meer Info

Aanmelden
Aanmelden
QR code

Plaats een reactie