Maak Mee: Papier maken

De kunst van het papier maken, is voor velen onbekend terrein. Maar dat hoeft niet zo te zijn! Papier maken is een leuke, ambachtelijke en simpele bezigheid.

In deze workshop leert kunstenaar Lotti van Driel je de beginselen van het papier maken en ga je papier zeven met zeef die je zelf in elkaar zet. Restpapieren recyclen we op die manier tot papier dat jij weer mee naar huis kunt nemen en opnieuw kunt gebruiken.

Op zaterdag 26 november gaan we van 14:00- 17:00 bij Salmagundi’s aan de slag. Je bent hartstikke welkom aan de Oosterhamrikkade 8C om een leuke en informatieve middag mee te maken!

Opgeven voor de workshop graag vooraf. Dat kan via het aanmeldformulier onderaan de pagina, of door een mail te sturen naar info@stadskloostergroningen.nl

Kosten voor de workshop zijn €15,- p.p. Wees er snel bij, want er zijn maar een bekert aantal plekken beschikbaar.


Maak Mee is een nieuwe reeks workshops, georganiseerd door Stadsklooster Groningen in samenwerking met sociale onderneming Salmagundi’s. In deze reeks workshops ligt de focus op belichaamde spiritualiteit. In de christelijke traditie is er voor het hoofd vaak meer aandacht geweest dan voor het lichaam. We willen die geschiedenis kritisch belichten en vormgeven aan nieuwe alternatieven. Door met onze handen aan de slag te gaan en dingen te maken, worden we stil en raken we meer verbonden met onszelf, de mensen om ons heen en de materialen waarmee we aan het werk zijn.

Datum

26 nov 2022
Verlopen!

Tijd

14:00 - 17:00

Kosten

€15.00

Locatie

Salmagundi's
Oosterhamrikkade 8c, 9714 BB Groningen

Organisator

Stadsklooster Groningen
QR code

4 gedachten over “Maak Mee: Papier maken”

 1. Wanneer en waar geven jullie deze cursus nu 27 november ’23 vol zit? Bedoeld voor 2 personen, waarvan ik in een elektrische rosltoel zit…

  Beantwoorden
  • Hoi Anneke,
   We organiseerden deze workshop vorig jaar in november. Voor nu hebben we nog geen nieuwe workshop papier maken gepland, maar die zal er zeker wel weer komen. Je kunt je inschrijven voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons aanbod!
   Hartelijke groet,
   Christiaan

   Beantwoorden

Plaats een reactie