Maak mee: boetseren met papierklei

Het bewerken van klei is een steenoude bezigheid en vergt weinig andere materialen dan je handen en een middel om mee te boetseren. Maar wist je dat je ook van papier een vorm van klei kunt maken?

Door oude papierrestanten te bewerken ontstaat er een kneedbaar materiaal zoals klei; je eigen gerecyclede papierklei! In deze maaksessie leert kunstenaar Lotti van Driel je hoe je dit doet en word je begeleid tijdens het boetseren van je project. Klei die wordt gemaakt van papier is stevig, maar ook erg licht. Het is hierdoor veelzijdig toepasbaar en makkelijk te verwerken tot allerlei objecten. Denk bijvoorbeeld aan lampenkappen, kralen, maskers, beelden of kommen, maar ook is het mogelijk om zeer gedetailleerde en complexe sculpturen te maken die bijna niets wegen. Deze manier van kleien is een leuk, licht en goedkoop alternatief voor de klei van de aarde, maar evengoed is het een kalmerende en aardende bezigheid.

Tijdens de middag word je uitgenodigd om na te denken over het idee ‘houvast’ en om met gedachten over wat dat voor jou betekent aan de slag te gaan. Er is ook ruimte voor gesprek over dit en aangrenzende thema’s. Verder wordt er ook stilgestaan bij de spirituele relevantie van kleien, boetseren en de pottenbakkerskunst.

De maaksessie vindt plaats op zaterdag 22 april, van 13:30- 16:30 bij Salmagundi’s aan de Oosterhamrikkade 8C. Het concept van deze maakmiddagen is gebaseerd op het principe van pay what you can. Wil je komen of iemand meenemen? Laat het even weten door een mail te sturen naar info@stadsklooster.nl of je onderaan deze pagina aan te melden. Dan hebben we een idee over de grote van de groep.


Maak mee is een project van Stadsklooster Groningen in samenwerking met sociale onderneming Salmagundi’s. Tijdens dit project worden er maakmiddagen georganiseerd voor een breed en publiek en ligt de focus op belichaamde spiritualiteit. In de christelijke traditie is er voor het hoofd vaak meer aandacht geweest dan voor het lichaam. We willen die geschiedenis kritisch belichten en vormgeven aan nieuwe alternatieven. Door met onze handen aan de slag te gaan en dingen te maken, worden we stil en raken we meer verbonden met onszelf, de mensen om ons heen en de materialen waarmee we aan het werk zijn.

Datum

20 mei 2023
Verlopen!

Tijd

13:30 - 16:30

Locatie

Salmagundi's
Oosterhamrikkade 8c, 9714 BB Groningen
QR code

Plaats een reactie