Kloosterwandeling 2e pinksterdag / Aduard

Niet doorgegaan vanwege corona.
Stadsklooster Groningen en de Stichting Pelgrimeren in Groningen organiseren samen een Kloosterwandeling 2020 op de 2e pinksterdag op 1 juni te Aduard in samenwerking met het Bernardushof Kloostermuseum Aduard en de PKN gemeente Aduard.

Onderaan deze pagina vindt u vanaf 1 april 2020 het online aanmeldformulier en ook het online afmeldformulier!!!

Beide organisaties putten inspiratie uit de 35 kloosters die ooit in Groningen hebben gestaan en willen deze inspiratie vruchtbaar maken voor mensen van de 21e eeuw. De kloosters hadden een enorme impact op de toenmalige samenleving en staan aan de wieg van de ontginning van het land, de wetenschap, de vele dijk- en waterwerken, waterschappen, baksteenindustrie en de christelijke spiritualiteit.

Onder begeleiding van gidsen wandelen we in 4 groepen een pelgrimswandeling rondom Aduard en wordt het wel en wee van het Klooster van Aduard en het omliggende landschap uit de doeken gedaan. Aan het eind van de wandeling zal dan in de ziekenzaal van het voormalig klooster (de huidige kerk ) een programma met een getijdengebed plaatsvinden zoals dat in kloosters de gewoonte was. Aanvang 13.30 uur, slot rond 17.30 uur.

Programmaonderdelen:

 • rondwandeling rondom voormalig kloosterterrein
 • rondwandeling rondom Aduard
 • bezoek aan Museum Bernardushof
 • gezamenlijk slotprogramma in de kerk/ziekenzaal
  • met rondleiding met koffie/ thee
  • muzikaal programma
  • getijdengebedsprogramma Stadsklooster

Startlocaties. Er zijn 3 startlocaties en 4 groepen die de de wandeling in verschillende volgorde zullen lopen. U ontvangt een mail op zaterdag 30 mei rond 12.00 uur met de start- en finishlocatie van de groep waarbij u wordt ingedeeld. In verband met de parkeercapaciteit en groepsgrootte vragen we u dringend niet af te wijken van deze indeling.

 • Sportcomplex Burg. Barneveldweg 23 Aduard voor Groep 1 en 2
 • Open Hof Schoolstraat 6 Aduard voor Groep 3
 • Hotel Aduard Friesestraatweg 13 Aduard voor Groep 4.

Kosten. De kosten bedragen € 10,- per persoon daarbij inbegrepen zijn de kosten voor wandeling, bezoek aan museum, koffie en thee en het programma in de kerk. De kosten van de optionele lunch en of diner in Hotel Aduard zijn daarbij niet inbegrepen. Donateurs van het museum krijgen een korting van € 6,- en donateurs van SPiG ontvangen en korting € 3,-. Graag contant betalen en met gepast geld bij de start van de kloosterwandeling!

Opties: Lunch vooraf en diner achteraf. U kunt zich via het online aanmeldformulier opgeven voor de gezamenlijk lunchbuffet in Best Western Plus Hotel Aduard van 12.00-13.00 uur. De kosten voor de lunch bedragen € 15.- p.p. te voldoen bij de ingang van de lunchruimte in Hotel Aduard. U kunt dan parkeren bij het Hotel Friesestraatweg 13 te Aduard. Het niet op komen dagen betekent wel dat we de lunch bij u in rekening brengen; u ontvangt dan een nota via de mail. Annuleren kan tot uiterlijk 24 mei via het online afmeldformulier. Bij tijdige annulering ontvangt u geen nota.

Monnikendiner. U kunt ook na afloop ook genieten van een monnikendiner a € 20,- p.p. excl. drankjes in het Hotel Aduard. U dient het diner na afloop in het hotel af te rekenen. U kunt deze optie aankruisen in het online aanmeldformulier. Ook afmelden kan weer via het online afmeldformulier.

Online aanmelding. U kunt zich uitsluitend online aanmelden via het onderstaand aanmeldingsformulier tussen 1 april 9.00 uur en maandag 25 mei 18.00 uur. Er kunnen maximaal 100 personen meedoen (4 groepen van 25 personen). Bij het bereiken van het maximum aantal deelnemers wordt het online aanmeldingsformulier gewijzigd in een aanmelding voor de wachtlijst. U ontvangt uiterlijk zaterdag 30 mei rond 12.00 uur een of u alsnog kunt meedoen. Mocht u later toch nog verhinderd zijn dan kunt u zich altijd nog afmelden tot uiterlijk vrijdag 29 mei 12.00 uur via het onderstaande online afmeldformulier.

Openbaar Vervoer. Voor de terugreis zullen we na afloop van het programma een oproep doen aan chauffeurs om mensen richting Groningen en Zuidhorn mee te nemen.

Richting Zuidhorn. Heenreis Qbuzz lijn 39 aankomst 12.34 uur Aduarderweg Terugreis Qbuzz lijn 39 vertrek 18.38 uur Aduarderweg

Richting Groningen Heenreis Qbuzz lijn 39 aankomt 12.57 uur Aduarderweg Terugreis Qbuzzlijn 39 vertrek 18.35 uur Aduarderweg

Het online aanmeldingsformulier wordt hier zichtbaar op 1 april 2020de start van de online aanmelding.

Datum

01 jun 2020
Verlopen!

Tijd

13:30 - 17:30

Organisator

Stadsklooster Groningen
QR code

Plaats een reactie