Kloosterwandeling 2e pinksterdag / Aduard

Stadsklooster Groningen en Stichting Pelgrimeren in Groningen organiseren een Kloosterwandeling op 2e pinksterdag (6 juni) in Aduard. Dit in samenwerking met Kloostermuseum Aduard en de Gregoriaanse Schola onder begeleiding van Ton Tromp.

Onderaan deze pagina vindt u de link naar het online aanmeldformulier.

Met deze pelgrimage leggen we een verbinding tussen misschien wel het grootste klooster dat ooit in Groningen heeft gestaan, fysiek erop uitgaan en een culturele beleving. Klooster Aduard heeft een enorme impact op de toenmalige samenleving gehad en stond aan de wieg van de ontginning van het land, de wetenschap, de vele dijk- en waterwerken, waterschappen, baksteenindustrie en de christelijke spiritualiteit.

Onder begeleiding van gidsen wandelen we in vier groepen een pelgrimswandeling rondom Aduard en wordt het wel en wee van het Klooster van Aduard en het omliggende landschap uit de doeken gedaan. Aan het eind van de wandeling zal dan in de ziekenzaal van het voormalig klooster (de huidige kerk ) een programma met een getijdengebed plaatsvinden zoals dat in kloosters de gewoonte was. Aanvang 13.00 uur, slot rond 17.30 uur.

Programmaonderdelen:

– Rondwandeling rondom voormalig kloosterterrein
– Rondwandeling rondom Aduard
– Bezoek aan Kloostermuseum Aduard (bestaat dit jaar 25 jaar!)
– Gezamenlijk Gregoriaanse vespers in de Abdijkerk/ziekenzaal

Startlocaties. Er zijn drie startlocaties en vier groepen die de de wandeling in verschillende volgorde zullen lopen. U ontvangt vooraf praktische informatie per email, zoals de start- en finish locatie en de groep waar u wordt ingedeeld. In verband met de parkeercapaciteit en groepsgrootte vragen we u dringend niet af te wijken van deze indeling.

– Sportcomplex Burg. Barneveldweg 23 Aduard voor Groep 1 en 2
– Open Hof Schoolstraat 6 Aduard voor Groep 3
– Hotel Aduard Friesestraatweg 13 Aduard voor Groep 4.

Kosten. De kosten bedragen € 12,50 per persoon daarbij inbegrepen zijn de kosten voor wandeling, bezoek aan museum, koffie en thee en het programma in de kerk. De kosten van de optionele lunch en of diner in Hotel Aduard zijn daarbij niet inbegrepen. Donateurs van het museum krijgen een korting van € 5,- en donateurs van SPiG ontvangen en korting € 3,-.

Opties: Lunch vooraf en diner achteraf.
Het is mogelijk om vooraf of na afloop op eigen kosten te eten (lunch/diner) in Hotel Restaurant Aduard.

Openbaar Vervoer. Voor de terugreis zullen we na afloop van het programma een oproep doen aan chauffeurs om mensen richting Groningen en Zuidhorn mee te nemen.

– Richting Zuidhorn. Heenreis Qbuzz lijn 39 aankomst 12.34 uur Aduarderweg Terugreis Qbuzz lijn 39 vertrek 18.38 uur Aduarderweg
– Richting Groningen Heenreis Qbuzz lijn 39 aankomt 12.57 uur Aduarderweg Terugreis Qbuzzlijn 39 vertrek 18.35 uur Aduarderweg

Aanmelden kan via deze LINK.

Datum

06 jun 2022
Verlopen!

Tijd

13:00 - 17:30

Organisator

Stadsklooster Groningen
QR code

Plaats een reactie