Allerzielen vesper

De vesper op deze maandag valt op Allerzielen. Daarom krijgt de vesper het accent van deze dag. Bij binnenkomst wordt bezoekers de mogelijkheid gegeven om een kaarsje te branden voor een overledene. De psalmlezing, meditatieve tekst, het lied en de gebeden zullen aansluiten op het karakter van deze bijzondere vesper.

De vesper begint gewoon om 17.00, vanaf 16.45 is de deur geopend. Welkom zonder aanmelden!

Bij de deur wordt genoteerd wie er aanwezig zijn. Van nog onbekende bezoekers wordt het telefoonnummer en het e-mailadres genoteerd voor een eventueel bron- en contactonderzoek. Vooraf aanmelden is niet mogelijk. Er kunnen maximaal 30 mensen deelnemen. Bij binnenkomst graag even de handen desinfecteren. Mocht u symptomen hebben die mogelijk door corona veroorzaakt zijn, dan vragen we u thuis te blijven.

De zitplaatsen zijn zo gekozen dat er altijd 1,5 meter afstand bewaard kan worden. Op het podium zal de liturg met eventueel enkele bezoekers zingen. In het licht van de toegenomen corona-besmettingen en de aangescherpte maatregelen/adviezen blijft het zingen voorlopig tot het podium beperkt. Bezoekers mogen wel mee neuriën.

Bezoekers kunnen tijdens de vesper ook participeren door wisselspraak, het aansteken van een kaars en het delen van de stilte. Het getijdengebed duurt ongeveer 25 á 30 minuten.

Het is belangrijk om ook in deze tijd ruimte te maken voor verdriet, bezinning en verstilling.

Datum

02 nov 2020
Verlopen!

Tijd

17:00

Locatie

Luthersekerk
Haddingestraat 23, Groningen
QR code

Plaats een reactie