stadskloostergroningen-facebook-profilepic-180x180px
Beste vrienden van het Stadsklooster,

In deze nieuwsbrief vind je een overzicht van de activiteiten die we de komende weken organiseren. Deze donderdag ben je van harte welkom bij Open de Poort voor een inspirerende lezing van Jean-Jacques Suurmond over mystica Evelyn Underhill. Mocht je daar niet bij kunnen zijn, maar ben je wel geïnteresseerd in Evelyn Underhill, geef je dan op voor de leesgroep. We lezen drie avonden uit ‘Het spirituele leven, mystiek voor het dagelijks bestaan‘. Verder een creatieve workshop van Mariska Lunsing en de herfsteditie van onze stiltewandeling. En voor iedereen die een steentje bij wil dragen aan Stadsklooster Groningen: van harte uitgenodigd op onze vrijwilligersavond op 6 november!

Met vriendelijke groet,

Christiaan Schoonenberg
Monastiek Pionier

Lezing over Evelyn Underhill

De lezing geeft een introductie op Evelyn Underhill en haar werk. Mystiek is de hartslag van het geloof. Ingegaan wordt op de spirituele of mystieke weg, bestaande uit de fasen ontwaken, loutering, verlichting, de donkere nacht van de ziel en eenwording met God. Ook aspecten als contemplatie, stemmen en visioenen krijgen aandacht. In de pauze is het boek tegen korting verkrijgbaar.

Donderdag 26 oktober van 20:00 - 22:00 bij Open de Poort, Moesstraat 20. Klik op de link hiernaast om je aan te melden.

Stiltewandeling

Hou je van wandelen en hou je van stilte? Wandel dan mee met de herfsteditie van onze stiltewandeling op zaterdag 4 november. Onder leiding van zelfbenoemd monnik Hans Mulder wandelen we in stilte door de wijk Selwerd en omgeving. Door samen in stilte te wandelen vertraag je en ontstaat er ruimte om de wijk en al het leven in de wijk anders te ervaren.

Een mooi begin van je weekend! We verzamelen om 9:30 uur bij De Fontein, Eikenlaan 255. Rond 12:00 uur zijn we weer terug. Opgave is niet nodig en deelname is gratis.

Workshop ‘Loslaten of koesteren’

In deze workshop ga je met diverse werkvormen aan de slag rond het thema “Loslaten of koesteren?”. Zoals in de herfst de bladeren van loofbomen vallen en we in de winter meer naar binnen gaan en koesteren wat er wel is. In de eerste helft gaan we bezig met loslaten met behulp van een teken beweging oefening. Vragen als “Hoe kan je loslaten? Wat doet loslaten met je? Wat wil je loslaten? kunnen aan de orde komen. In de tweede helft ga je bezig met “koesteren”. Vragen als “Wat of wie wil je vooral niet loslaten? Welke eigenschappen van jezelf wil je koesteren? Hoe kan je iets koesteren?; kunnen aan de orde komen.

De workshop vindt plaats op 4 november van 14:00 - 16:30 bij Open de Poort, Moesstraat 20 en wordt gegeven door Mariska Lunsing van Beeldend bezig! Er is plek voor 10 personen. Aanmelden kan via de link hiernaast.

Vrijwilligersavond

Op maandag 6 november vanaf 17:45, in aansluiting op de vespers, ben je van harte welkom op onze vrijwilligersavond in de Lutherse Kerk. Deze avond is niet alleen bedoeld voor bestaande vrijwilligers, maar voor iedereen die graag op diens eigen manier een steentje bij wil dragen aan Stadsklooster Groningen. We eten samen wat broodjes, er is thee en koffie en we delen met elkaar wat er nodig is voor de verdere ontwikkeling van Stadsklooster Groningen. Wees welkom!

Leesgroep Evelyn Underhill

Voor Underhill is het spirituele leven niet iets buitenissigs en bovennatuurlijk. Het
is juist dichtbij en goed verenigbaar met ons dagelijks leven. Underhill verwijst
daarmee naar een voorbeeldfiguur voor haar, Teresa van Avila. Deze
middeleeuwse mystica vond God tussen de potten en de pannen.

We lezen uit haar boek ‘Het spirituele leven, mystiek voor het dagelijks bestaan‘ op dinsdag 21 november, 23 januari en 20 februari, van 19u30 tot 21u30 bij Open de Poort, Moesstraat 20. Meer info via de link hiernaast.
Help Stadsklooster Groningen groeien
Stadsklooster Groningen biedt vanaf 2015 een plek van stilte midden in de stad. Met wekelijks een vespers en een ochtendgebed, en diverse activiteiten laten we mensen proeven aan kloosterspiritualiteit en -gebruiken. Om dit mogelijk te maken, zijn we afhankelijk van giften en fondsen.

Daarvoor is uw en jouw steun nodig. Zowel kleine als grote bijdragen zijn welkom! We hopen met onze najaarsdonatie-actie een groot deel van de kosten van de getijdengebeden te dekken. Doneren kan via deze link of onze donatiepagina.

Stadsklooster Groningen draait grotendeels op vrijwilligers. Van gastpersonen en liturgen voor de getijdengebeden tot kernleden en ondersteuning bij de activiteiten. Mocht u zoeken naar een zinvolle vrijwilligerstaak, meldt u dan via de CONTACTPAGINA.

Stadsklooster Groningen
Postadres: Overwinningsplein 1, Groningen
e-mail: info@stadskloostergroningen.nl
facebook instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet