stadskloostergroningen-facebook-profilepic-180x180px
Beste vrienden van het Stadsklooster,

En zo is de zomervakantie alweer voorbij. Vanaf deze week ben je weer van harte welkom bij de vespers op maandag om 17:00 (inloop 16:45) én het ochtendgebed om 9:00 (inloop 8:45). In deze nieuwsbrief vind je een overzicht van de activiteiten die we in september organiseren. Volgende week maandagavond beginnen we het nieuwe seizoen met een zangavond in de Lutherse kerk. Eet je daarvoor met ons mee bij de Globe? Verder twee lezingen, tuinieren bij Open de Poort en alvast een aankondiging van onze tweede kloosterdag op 7 oktober!

Met vriendelijke groet,

Christiaan Schoonenberg
Monastiek Pionier

Zangavond

We trappen het nieuwe seizoen af met een zangavond op maandagavond 11 september. Zo warmen we de stembanden na een rustige zomer weer op! Onze vorige zangavond was erg geslaagd en leidde tot spontaan meerstemmig zingen tijdens de getijdengebeden, dus daar willen we graag een vervolg aan geven.

Onder begeleiding van Peter Rippen en Egbert van der Werff oefenen we met meerstemmig zingen en in canon zingen. We zingen o.a. liederen uit de Taize en Iona traditie. Van harte welkom in de Lutherse kerk vanaf 19u15. We beginnen met zingen om 19u30.

Tuinieren met Stadsklooster en Open de Poort

Op woensdag 13 september tuinieren we na het ochtendgebed vanaf 10:00u met vrijwilligers van Stadsklooster en Open de Poort in de tuin van Open de Poort aan de Moesstraat 20.

De tuin heeft wat onderhoud nodig, maar in rust tuinieren is even goed een vorm van zorg voor jezelf. Onder het genot van een kopje koffie of thee zullen we met elkaar nadenken over wat de functie van een kloostertuin aan de Moesstraat zou kunnen zijn. Van harte welkom om aan te sluiten!

Stuur voor meer informatie een berichtje naar pionier@stadskloostergroningen.nl

Kloostertocht als levenstocht

Op woensdagavond 20 september zal Ignace Frénay verslag doen van de Kloostertocht die hij vorige zomer in België en Frankrijk heb gemaakt, samen met zijn jonge kloostervriend Viggo. Zijn leven lang is Ignace al geboeid door het kloosterleven, en deze tocht heeft hem geholpen stil te staan bij de mogelijkheden die we hebben om iets daarvan in ons eigen leven gestalte te geven.

Klik voor meer info en om je aanmelden op de knop hiernaast.

Lezing Chris Fictoor over de geschiedenis van kloosterordes in Nederland

Van oudsher lieten monniken zich inspireren door meditatie en vormden zij kloostergemeenschappen. Vanuit de traditie van de woestijnmonniken in het Heilige Land verspreidden zij zich over Europa en de wereld. In Nederland stichtten zij honderden kloosters. Aan de hand van aansprekende beelden en muziek verdiepen we ons in deze lezing in deze boeiende geschiedenis. We kijken tevens naar de actualiteit: hoe staat het er nu voor met het kloosterleven in Nederland en wereldwijd? Daarbij komt de eeuwenoude ontwikkeling en actualiteit van lekenbewegingen in en rond kloosters eveneens aan de orde.

Zie voor meer info en om je aan te melden de knop hiernaast.

Kloosterdag

Schrijf 7 oktober alvast in je agenda! Dan organiseren we van 10u tot 13u onze tweede kloosterdag.

Een ochtend vol verdieping, ontmoeting en inspiratie. Je kunt in ieder geval verschillende workshops, een lezing en een wandeling verwachten, waarbij je kunt proeven aan kloosterspiritualiteit in een nieuw jasje.

Meer informatie over het programma volgt binnenkort! Reserveer alvast je ticket via de link hiernaast.
Help Stadsklooster Groningen groeien
Stadsklooster Groningen biedt vanaf 2015 een plek van stilte midden in de stad. Met wekelijks een vespers en een ochtendgebed, en diverse activiteiten laten we mensen proeven aan kloosterspiritualiteit en -gebruiken. Om dit mogelijk te maken, zijn we afhankelijk van giften en fondsen.

Daarvoor is uw en jouw steun nodig. Zowel kleine als grote bijdragen zijn welkom! We hopen met onze najaarsdonatie-actie een groot deel van de kosten van de getijdengebeden te dekken. Doneren kan via deze link of onze donatiepagina.

Stadsklooster Groningen draait grotendeels op vrijwilligers. Van gastpersonen en liturgen voor de getijdengebeden tot kernleden en ondersteuning bij de activiteiten. Mocht u zoeken naar een zinvolle vrijwilligerstaak, meldt u dan via de CONTACTPAGINA.

Stadsklooster Groningen
Postadres: Overwinningsplein 1, Groningen
e-mail: info@stadskloostergroningen.nl
facebook instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet