Online workshop Lectio Divina

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe een (Bijbel)tekst innerlijke betekenis voor je kan krijgen? Volg dan vandaag de online workshop Lectio Divina. De workshop is gratis te volgen via onderstaande YouTube video. In deze video krijg je in 12 minuten de belangrijkste handvatten om zelf aan de slag te gaan met Bijbelmeditatie in de vorm van de Lectio Divina

Lectio Divina in het kort
Lectio Divina betekent Goddelijke lezing. Centraal bij deze vorm van lezen staat de vraag wat de tekst jou zegt. Met de Lectio Divina lezen we een (korte) Bijbeltekst intensief en zorgvuldig (Lectio). Daarna overwegen we de tekst in stilte (Meditatio). We mogen vragen stellen, antwoorden vinden, voorstellingen maken en ons laten leiden. De meditatie leidt tot gebed (Oratio) waarin we de overwegingen in gebed mogen brengen bij de Allerhoogste. In de laatste fase komt alles bij elkaar. We mogen ons verwonderen in wat we gezien en gehoord hebben (Contemplatio).

Teksten om zelf mee aan de slag te gaan
Psalm 3:4: “U, Eeuwige, bent een ​schild​ om mij heen, u bent mijn ​eer, u houdt mij staande.”

Psalm 13:6: “Ik vertrouw op uw ​liefde: mijn ​hart​ zal juichen omdat u redding brengt, ik zal zingen voor de Eeuwige, hij heeft mij geholpen”

Galaten 6:2: “Draag elkaars lasten, zo leeft u de wet van Christus na.”

Spreuken 28:27: “Wie aan de armen geeft, lijdt nooit gebrek, wie zijn ogen sluit, wordt door veel vervloekingen getroffen.”

Romeinen 12:10: “Heb elkaar lief met de innige liefde van broeders en zusters en acht de ander hoger dan uzelf.”

Filippenzen 2:4: “Heb niet alleen uw eigen belangen voor ogen, maar ook die van de ander.”

Johannes 13:34-35: “Ik geef jullie een nieuw gebod: heb elkaar lief. Zoals ik jullie heb liefgehad, zo moeten jullie elkaar liefhebben. 35 Aan jullie liefde voor elkaar zal iedereen zien dat jullie mijn leerlingen zijn.’”

Psalm 36:10: “want bij u is de bron van het leven, door úw licht zien wij licht.”

Jesaja 40:31: “Maar wie hoopt op de Eeuwige krijgt nieuwe kracht: hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar, hij loopt, maar wordt niet moe, hij rent, maar raakt niet uitgeput.”

Johannes 14:27: “Ik laat jullie vrede na; mijn vrede geef ik jullie, zoals de wereld die niet geven kan. Maak je niet ongerust en verlies de moed niet.”

 

 

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Laat een reactie achter

Plaats een reactie