Actuele getijdengebeden

UPDATE 12-01| De getijdengebeden gaan voorlopig niet door, behalve de digitale vespers voor de Week van Gebed op 18 januari.

In principe gaan in kloosters de getijdengebeden altijd door ook al zijn er geen bezoekers. Enige tijd hebben we gemeend dat we met een kleine groep toch door konden gaan gezien onze veilige omstandigheden. Maar we zouden waakzaam blijven.

Sinds december is er een nieuwe situatie ontstaan doordat het virus in Engeland en Zuid-Afrika is gemuteerd tot een meer besmettelijk type. We weten nog lang niet alles daarover maar het is duidelijk dat het niet de goede kant op gaat met de pandemie. In Groningen nemen de getallen toe en lopen de ziekenhuizen vol.

Daarom heeft het kernteam besloten om voorlopig geen getijdengebeden te houden. Enige uitzondering hierop is de vespers voor de Week van Gebed voor de Eenheid. Voor deze gelegenheid is een speciaal avondgebed gehouden die op 18 januari te volgen is via ons YouTube-kanaal en deze site.

Het is verdrietig dat we in deze periode niet samen kunnen komen. We weten en ervaren dat het getijdengebed essentieel zijn. Mocht je de komende weken behoefte hebben aan een gesprek, laat het gerust weten via de contactpagina.

 

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Laat een reactie achter

Plaats een reactie