Hedendaags Getijdenboek

10 september is er een presentatielezing plaats over (hedendaagse) getijdenboeken. Combinatie van presentatie kunstproject en een lezing over historische getijdenboeken.

Josefien Alkema maakt met het materiaal van anderen een hedendaags getijdenboek. Op vrijdag 10 september presenteert zij dit

Josefien Alkema laat mensen creatief hun dag delen en verwerkt dit in een hedendaags getijdenboek. Ze biedt daarmee de unieke kans om onderdeel te worden van een getijdenboek. Deze zomer heeft zij het aangeleverde materiaal verwerkt tijdens het project Monnikenwerk. Een aantal woensdagen achter elkaar werkte zij in stilte in de kerk van Eenrum.

Op vrijdagavond 10 september zal Josefien een presentatie geven in de Lutherse Kerk. Tevens zal professor Corbellini van de RUG een lezing geven over historische getijdenboeken. Voor meer informatie zie: https://stadskloostergroningen.nl/evenement/presentatie-lezing-hedendaags-getijdenboek/

 


De getijdengebeden vormen het hart van onze bezigheden. Het is mooi dat deze weer plaatsvinden. Op maandag zijn er vespers (inloop 16.45, start 17.00) en op woensdag ochtendgebeden (inloop 8.45, start 9.00). Locatie: Lutherse Kerk (Haddingestraat 23, Groningen) Aanmelden is niet nodig.

Naast de getijdengebeden verschijnt er elke week een kloostergedachte op de website onder nieuwsberichten. Van harte aanbevolen.

 

 

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Laat een reactie achter

Plaats een reactie