stadskloostergroningen-facebook-profilepic-180x180px
Beste betrokkene/vrijwilliger,

Hierbij een vrolijke Pinkstergroet. Het feest waarop we open staan voor de Geest. Ter inspiratie deel ik hierbij een prachtige versie van het Taizé lied 'Veni Sancte Spiritus'.

Morgen, tweede Pinksterdag, is er GEEN getijdengebed in Groningen. Dit vanwege de Pinksterpelgrimage in Aduard, waarover je in deze nieuwsbrief kan lezen. Verder een aankondiging van een Taizéreis voor (jong)volwassenen (18-35 jr.) in oktober en een oproep om alvast aan te melden voor een leesgroep rondom het boek 'Blijven - omarm wat op je pad komt' van br. Thomas Quartier.

Dat de Geest van God ons mag in-spireren (In Spiritus), waar we ook gaan of staan!
Met vriendelijke groet,

Nick Everts
Monastiek Pionier
Pinksterpelgrimage Aduard

Morgen, tweede pinksterdag, is er een Pinksterpelgrimage in samenwerking met Stichting Pelgrimeren in Groningen. Op dit moment worden de laatste plekken gevuld. Het programma bestaat uit een wandeling, bezoek aan het museumklooster, kopje koffie en een afsluitende vespers m.m.v. de Gregoriaanse Schola onder begeleiding van Ton Tromp.

LET OP: de vespers op maandag 6 juni in Groningen vervalt!
Foto3
Zomerperiode

In de maanden juli en augustus houden we een zomerrooster aan. Dat betekent concreet dat er elke week op maandag vespers zijn. Het ochtendgebed op woensdag zal in die maanden dus geen doorgang vinden.
Taizé reis (18-35)

Van 16 tot en met 23 oktober hopen we in samenwerking met enkele andere organisaties met een groep (jong)volwassenen naar Taizé te gaan. Aankomende woensdag, 8 juni, is er een informatie-avond vanaf 17.30 bij het GSp op de Kraneweg 33. Aanmelden kan door een e-mailtje te sturen naar: jesmarjonker@gspweb.nl

Aansluiten gaan we naar het Taizé-gebed van Taizé Groningen in de Pelstergasthuiskerk om 20.00.
Deelnemers leesgroepen boek 'Blijven'

Op een eerdere oproep voor begeleiders van leesgroepen rondom het boek 'Blijven - Omarm wat op je pad komt' zijn meerdere aanmeldingen binnengekomen. Heel fijn!
Dat betekent dat we verheugd zijn dat mensen die interesse hebben om mee te doen, vanaf nu zich al bij ons kenbaar kunnen maken. Aan het eind van de zomer zullen meer praktische gegevens bekend. Mocht u of jij sowieso belangstelling hebben om mee te doen, dan ontvangen we graag een e-mail op info@stadskloostergroningen.nl

Deelname is, op aanschafkosten van het boek na, gratis. Momenten en locaties van samenkomen worden nog afgestemd. Op 15 oktober zal br. Thomas Quartier eind van de ochtend in ieder geval onze Stad bezoeken voor vragen of verdieping rondom het boek. Ook over die dag volgt spoedig meer informatie
Help Stadsklooster Groningen groeien
Stadsklooster Groningen biedt vanaf 2015 een plek van stilte midden in de stad. Met wekelijks een vespers en een ochtendgebed, en diverse activiteiten laten we mensen proeven aan kloosterspiritualiteit en -gebruiken. Om dit mogelijk te maken, zijn we afhankelijk van giften en fondsen.

Daarvoor is uw en jouw steun nodig. Zowel kleine als grote bijdragen zijn welkom! We hopen met onze najaarsdonatie-actie een groot deel van de kosten van de getijdengebeden te dekken. Doneren kan via deze link of onze donatiepagina.

Stadsklooster Groningen draait grotendeels op vrijwilligers. Van gastpersonen en liturgen voor de getijdengebeden tot kernleden en ondersteuning bij de activiteiten. Mocht u zoeken naar een zinvolle vrijwilligerstaak, meldt u dan via de CONTACTPAGINA.

Stadsklooster Groningen
Postadres: Overwinningsplein 1, Groningen
e-mail: info@stadskloostergroningen.nl
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet