stadskloostergroningen-facebook-profilepic-180x180px
Beste betrokkene,

Aswoensdag staat voor de deur, het is crisis in Oekraïne en de coronamaatregelen zijn bijna volledig afgeschaft. De laatste weken lijken in een stroomversnelling te komen. In deze nieuwsbrief aandacht voor de Vredeswake (vandaag!), Aswoensdag, speciale vesper rondom zevenjarig bestaan en de vraag naar gidsen voor de pinksterpelgrimage rond Aduard.

Met vriendelijke groet,
Pax!,

Nick Everts
Monastiek Pionier

Vredeswake 27 februari

Vredeswake in de Doopsgezinde Kerk Groningen, vanaf 16.00. Dit naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne en in aansluiting op de vredesmanifestatie op de Grote Markt (14.00). Iedereen is welkom om vanaf 4 uur binnen te lopen voor gebed, het aansteken van kaarsen, muziek en zang.
doopsgezinde kerk groningen - vredesduif
Er is ruimte voor onze bezorgdheid en het verlangen naar vrede. Het programma is min of meer open. Je kunt tot 18.00 op elk moment aansluiten of weggaan, zowel in de kerk als online via deze link

Aswoensdag

Met Aswoensdag begint de veertigdagentijd – een tijd van bezinning, boete en bekering. Het ochtendgebed in de Lutherse Kerk (9.00) laat ons stilstaan bij dat we uit de aarde zijn en tot de aarde terugkeren.

's Avonds houden we samen met de Nieuwe Kerk een vesper, dat zal worden voorafgegaan door een sobere maaltijd. De sobere maaltijd vangt aan om 18.00 uur in de Nieuwe Kerk, waarna het Vesper om 19:30 uur begint tot ongeveer 20:00 uur.

Wanneer u wilt deelnemen aan de maaltijd, zou u zich dan vóór 1 maart willen opgeven via diaconie@nieuwekerk.org of via het telefoonnummer 0505415029.
soep

Zeven jaren bestaan

Op Aswoensdag 2015 startte Stadsklooster Groningen. Inmiddels zijn we zeven jaar verder. We willen dit moment markeren met een speciale vesper om 17.00 op 14 maart. Aansluitend is er koffie/thee met iets extra's, een feestelijke toespraak en delen we enkele hoogtepunten uit ons archief. We delen dit moment graag met zo veel mogelijk mensen. Wees dus welkom!
Snapshot - 1

Gids - Pinksterpelgrimage

Op 6 juni organiseert Stadsklooster Groningen een Pinksterwandeling samen met stichting Pelgrimeren in Groningen rondom Aduard. In totaal verwachten we honderd deelnemers, verdeeld over vier groepen. Per groep hebben we twee gidsen nodig: één vanuit het Stadsklooster en één vanuit Pelgrimeren in Groningen. We zoeken nog twee gidsen. Als gids loop je de route voor op 21 mei, ontvang je informatie van Stichting Pelgrimeren in Groningen en loop je mee ter ondersteuning van de gids van Stichting Pelgrimeren Groningen. Het voordeel: je draagt bij aan een bijzondere activiteit, krijgt net iets meer informatie, mag twee keer lopen en het is ook nog eens gratis. Aanmelden graag via: info@stadskloostergroningen.nl

Voor de invulling van de Pinksterwandeling, zie deze LINK (wordt de komende weken nog bijgewerkt).
Klooster-Aduard.jpeg
Help Stadsklooster Groningen groeien
We zijn dankbaar voor alle giften die we in 2021 hebben mogen ontvangen.

Stadsklooster Groningen biedt vanaf 2015 een plek van stilte midden in de stad. Met wekelijks een vespers en een ochtendgebed, en diverse activiteiten laten we mensen proeven aan kloosterspiritualiteit en -gebruiken. Om dit mogelijk te maken, zijn we afhankelijk van giften en fondsen.

Daarvoor is uw en jouw steun nodig. Zowel kleine als grote bijdragen zijn welkom! Doneren kan via onze donatiepagina.

Stadsklooster Groningen draait grotendeels op vrijwilligers. Van gastpersonen en liturgen voor de getijdengebeden tot kernleden en ondersteuning bij de activiteiten. Mocht u zoeken naar een zinvolle vrijwilligerstaak, meldt u dan via de CONTACTPAGINA.

Stadsklooster Groningen
Postadres: Overwinningsplein 1, Groningen
e-mail: info@stadskloostergroningen.nl
facebook twitter 
Email Marketing Powered by MailPoet