stadskloostergroningen-facebook-profilepic-180x180px
Beste betrokkene/vrijwilliger,

Hierbij een extra bericht m.b.t. de internationale Week van Gebed voor de Eenheid (16 - 23 januari). Vanuit Stadsklooster Groningen dragen we ieder jaar bij aan deze wereldwijde gebedsweek. Vorig jaar met een prachtig getijdengebed met inspiratie vanuit de Zuster van Grandchamp. De moeite waard om nog eens terug te zien.

Dit jaar is het thema en het bijbehorende materiaal aangedragen door een groep Christenen uit het Midden-Oosten. In Groningen is een werkgroep onder initiatief van Missie050 aan de slag gegaan met het thema. Omdat al tijdig werd ingeschat dat er weinig fysieke activiteiten zouden kunnen plaatsvinden, is er gekozen voor een dagelijkse video-podcast. In deze serie, waarvan ik de co-host ben, zoeken twee christenen uit de Stad het gesprek over gebed en meer. Elke dag komt er een nieuwe aflevering online. Een indruk van de hele week krijg je via deze video. De dagelijkse podcast zijn via onderstaande knop te vinden op de website van missie050:
De week van gebed wordt dit jaar voorafgegaan door een nationaal gebed voor vrede en verbinding. Dit is op 15 januari om 20.00 te volgen op deze website.

In Groningen wordt de week van gebed geopend met een interkerkelijke Festival of Lessons & Carols voor Epifanie. Deze vindt plaats op 16 januari om 15.00 in de Nieuwe Kerk en wordt georganiseerd door het Voorgangersoverleg van de Raad van Kerken. Vanwege corona is deze viering alleen digitaal te volgen, zie daarvoor de website van de Nieuwe Kerk.

Zie voor de meest actuele informatie over de Week van Gebed - Groningen de website www.missie050.nl

Met vriendelijke groet,

Nick Everts
Monastiek Pionier
Email Marketing Powered by MailPoet