stadskloostergroningen-facebook-profilepic-180x180px
Beste vrienden van het Stadsklooster,

Een laatste nieuwsbrief van mijn hand. Per 1 mei stop ik met de functie van monastiek pionier. Naast het werk als pionier voor Stadsklooster, werk ik ook als diaconaal opbouwwerker voor Diaconie in Stad. Dat werk vraagt om dezelfde energie en inzet, waardoor de combinatie te veel begon te worden. Ik kijk terug op een periode waarin ik veel geleerd heb, over mezelf en over het pionierswerk, en ben daar dankbaar voor. Ik heb veel plezier gehad in het werk en ben blij dat we rond de grondtoon van het getijdengebed ook de kant van creatieve workshops en ambachten hebben kunnen verkennen. Verder zullen de vele waardevolle ontmoetingen en gesprekken me zeker bijblijven!

De komende periode zijn er weer een aantal mooie activiteiten: een stiltewandeling in de wijk Selwerd onder leiding van Hans Mulder, een kloostermaaltijd, en onze jaarlijkse Pinksterpelgrimage in samenwerking met Stichting Pelgrimeren Groningen. Je leest er meer over in deze nieuwsbrief. En zoals altijd natuurlijk welkom bij de getijdengebeden in de Lutherse Kerk op maandag vanaf 16:45 uur en woensdag vanaf 08:45.

Met vriendelijke groet,

Christiaan Schoonenberg
Monastiek Pionier

Stiltewandeling

Hou je van wandelen en hou je van stilte? Wandel dan mee met onze stiltewandeling op zaterdag 20 april.

Onder leiding van zelfbenoemd monnik Hans Mulder wandelen we in stilte door de wijk Selwerd en omgeving. Door samen in stilte te wandelen vertraag je en ontstaat er ruimte om de wijk en al het leven in de wijk anders te ervaren.

We verzamelen om 9:30u bij De Fontein, rond 12:00u zijn we terug. Opgave is niet nodig en deelname is gratis.

Kloostermaaltijd en afscheid pionier

Kom gezellig eten bij Stadsklooster! Een eenvoudige maaltijd, ontmoeting, een goed gesprek. Meer heb je vaak niet nodig. Op maandag 6 mei eten we samen in aansluiting op de vesper. Sla je de vesper over, dan ben je vanaf 17:45 welkom in de Lutherzaal van de Lutherse Kerk. Op deze avond nemen we ook afscheid van onze pionier Christiaan Schoonenberg.

Wees welkom! Voor de maaltijd gebruiken we de vorm van een potluck: als iedereen wat kleins meeneemt, hebben samen meer dan genoeg. In verband met de voorbereiding graag aanmelden voor 2 mei! Dat kan via het aanmeldformulier onderaan de pagina, of door een mail te sturen naar info@stadskloostergroningen.nl.

Pinksterpelgrimage

Op tweede pinksterdag maandag 20 mei van 13:00 tot 17:30 ben je weer van harte welkom om mee te wandelen met onze pinksterpelgrimage in samenwerking met Stichting Pelgrimeren Groningen. We wandelen van Usquert naar Rottum en weer terug, ongeveer 10 km. Uitgebreide info over de wandeling vind je hier en aanmelden kan via deze link.
Help Stadsklooster Groningen groeien
Stadsklooster Groningen biedt vanaf 2015 een plek van stilte midden in de stad. Met wekelijks een vespers en een ochtendgebed, en diverse activiteiten laten we mensen proeven aan kloosterspiritualiteit en -gebruiken. Om dit mogelijk te maken, zijn we afhankelijk van giften en fondsen.

Daarvoor is uw en jouw steun nodig. Zowel kleine als grote bijdragen zijn welkom! We hopen met onze najaarsdonatie-actie een groot deel van de kosten van de getijdengebeden te dekken. Doneren kan via deze link of onze donatiepagina.

Stadsklooster Groningen draait grotendeels op vrijwilligers. Van gastpersonen en liturgen voor de getijdengebeden tot kernleden en ondersteuning bij de activiteiten. Mocht u zoeken naar een zinvolle vrijwilligerstaak, meldt u dan via de CONTACTPAGINA.

Stadsklooster Groningen
Postadres: Overwinningsplein 1, Groningen
e-mail: info@stadskloostergroningen.nl
facebook instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet