stadskloostergroningen-facebook-profilepic-180x180px
Beste betrokkene/vrijwilliger,

Hierbij een extra nieuwsbrief met daarin een update over de getijdengebeden tijdens de lockdown en een herinnering aan onze eindejaarsdonatie-actie (nog één week te gaan!). Dankbaar zijn we dat we al €500,- aan giften hebben gekregen.

We wensen iedereen gezegende dagen met kerst, de jaarwisseling en alle de dagen die volgen. Zoals een Taizé-lied ons leert: Als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur dat nooit meer dooft. Deze tijd kan voor velen duister zijn. Daarom worden we ook nu uitgedaagd om licht te ontsteken. Soms letterlijk, maar vaak ook figuurlijk door aandacht te hebben voor de mensen om ons heen.

Met vriendelijke groet,

Nick Everts
Monastiek Pionier

Getijdengebeden

Ondanks, of misschien juist vanwege, de verzwaarde lockdown willen we graag een actieve plek van gebed en verstilling openhouden. De vespers op maandag blijven gedurende de lockdown op het vervroegd tijdstip. De vespers beginnen nu om 16.30 (inloop 16.15). De ochtendgebeden op woensdag blijven ongewijzigd om 9.00 (inloop 8.45). Lutherse Kerkzaal, Haddingestraat 23.
Brandende-kaars.jpg
De Lutherse Kerk heeft tijdens de coronapandemie geïnvesteerd in een goede ventilatie. Het aantal aanwezigen tijdens een getijdengebed is vergelijkbaar met het aantal aanwezigen bij een eventuele opname, waardoor een digitaal getijdengebed slechts beperkt veiliger is. Daar staat tegenover dat we hebben gemerkt dat verschillende bezoekers het getijdengebed tijdens de vorige lockdown hebben gemist.

Door er niet al teveel ruchtbaarheid aan te geven, hopen we dat we de komende periode door kunnen gaan. Uiteraard houden we afstand, dragen we bij verplaatsing een mondkapje en blijven we bij klachten thuis.

Gastpersoon of liturg?

Ieder getijdengebed wordt mede mogelijk gemaakt door iemand die mensen welkom heet bij de deur (gastpersoon) en iemand die als liturg voorgaat. Omdat ieder voor zichzelf inschat of men in deze tijd doorgang aan het getijdengebed wil geven, zullen waarschijnlijk een aantal vrijwilligers tijdelijk niet beschikbaar zijn. Lijkt het jou mooi om te helpen als gastpersoon of liturg, stuur dan even een email.

Ben je al liturg of gastpersoon, maar voel je je niet prettig bij getijdengebeden in deze tijd: geef dan even door dat je tijdelijk niet beschikbaar bent.
Icoon
Help Stadsklooster Groningen groeien
Stadsklooster Groningen biedt vanaf 2015 een plek van stilte midden in de stad. Met wekelijks een vespers en een ochtendgebed, en diverse activiteiten laten we mensen proeven aan kloosterspiritualiteit en -gebruiken. Om dit mogelijk te maken, zijn we afhankelijk van giften en fondsen.

Daarvoor is uw en jouw steun nodig. Zowel kleine als grote bijdragen zijn welkom! We hopen met onze najaarsdonatie-actie een groot deel van de kosten van de getijdengebeden te dekken. Doneren kan via deze link of onze donatiepagina.

Stadsklooster Groningen draait grotendeels op vrijwilligers. Van gastpersonen en liturgen voor de getijdengebeden tot kernleden en ondersteuning bij de activiteiten. Mocht u zoeken naar een zinvolle vrijwilligerstaak, meldt u dan via de CONTACTPAGINA.

Stadsklooster Groningen
Postadres: Overwinningsplein 1, Groningen
e-mail: info@stadskloostergroningen.nl
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet