stadskloostergroningen-facebook-profilepic-180x180px
Beste vrienden van het Stadsklooster,

We beginnen het nu echt te voelen: de zomer is in aantocht. In deze nieuwsbrief vind je een overzicht van de activiteiten die we tot de zomervakantie nog organiseren. Volgende week maandagavond ben je van harte welkom bij onze kloostermaaltijd. Verder een workshop bibliodrama en de zomereditie van onze stiltewandelingen!

Met vriendelijke groet,

Christiaan Schoonenberg
Monastiek Pionier

Kloostermaaltijd

Voor de lockdown-jaren hielden we een paar keer per jaar een zogenaamde agape-maaltijd. Een sobere maaltijd met vrijwilligers en betrokkenen, waarin we luisteren naar elkaar en delen in wat leeft. Dit mooie gebruik geven we een vervolg op maandag 19/6 in aansluiting op de vesper. Sla je de vesper over, dan ben je vanaf 17:45 welkom in de Lutherzaal van de Lutherse Kerk.

Wees welkom! Voor de maaltijd gebruiken we de vorm van een potluck: als iedereen wat kleins meeneemt, hebben samen meer dan genoeg. In verband met de voorbereiding graag nog wel even aanmelden! Dat kan via de link hiernaast of door een mail te sturen naar info@stadskloostergroningen.nl.

Bibliodrama

Hoe ontsluit je bijbelverhalen in deze tijd? Bibliodrama is een krachtige vorm om te ontdekken hoe bijbelverhalen raken aan ons leven vandaag de dag.

Stap zelf via een rol een bijbelverhaal binnen en ervaar wat er dan gebeurt. Onderzoek via spel en beweging hoe de oude verhalen tot leven komen. In ontmoeting met elkaar verken je wat dit met je doet, wat raakt en tegenstaat. Zo ontdek je nieuwe betekenissen in het verhaal en verrijk je jouw levensverhaal met nieuwe perspectieven.

Op maandagavond 26 juni kun je dit zelf gaan ontdekken. Jantine Landman-Zuur en Tirtsa Liefting-van den Toren geven dan een workshop Bibliodrama in de Lutherse Kerk. De workshop duurt van 19u30 tot 21u30. Voorafgaand kun je om 18u mee-eten met een groepje in restaurant de Globe. Aanmelden kan via de link hiernaast of door een bericht te sturen naar info@stadskloostergroningen.nl.

Stiltewandeling

Hou je van wandelen en hou je van stilte? Wandel dan mee met de zomereditie van onze stiltewandeling op zaterdag 15 juli.

Onder leiding van zelfbenoemd monnik Hans Mulder wandelen we in stilte door de wijk Selwerd en omgeving. Door samen in stilte te wandelen vertraag je en ontstaat er ruimte om de wijk en al het leven in de wijk anders te ervaren. Van tijd tot tijd stoppen we even om de groep bij elkaar te houden, maar verder loop je op je eigen tempo en met je eigen gedachten.

In het midden van de wandeling doorbreken we de stilte voor een korte meditatie en bij terugkomst kun je afsluiten met een kopje koffie of thee in De Fontein.

Een mooi begin van je weekend! We verzamelen om 9:30 uur bij De Fontein, Eikenlaan 255. Rond 12:00 uur zijn we weer terug. Opgave is niet nodig en deelname is gratis.

Tuinieren met Stadsklooster

Kom tuinieren met Stadsklooster! Dit voorjaar experimenteren we met tuinieren als een vorm van spiritualiteit. We staan stil bij al het leven dat in de tuin aanwezig is en volgen de groei van planten en insecten tijdens de voorjaarsmaanden. Met verschillende oefeningen proberen we ons anders tot de tuin te verhouden. We tuinieren door te observeren en in kaart te brengen en maar af en toe in te grijpen.

Eén keer in de twee weken, op donderdagochtend tussen 7:30 en 10:00, in ‘de Kloostertuin’: een wilde tuin op gemeentegrond op de hoek van de Paterswoldseweg en de van Leeuwenhoekstraat. Nog twee keer: op 15/6 en 29/6. Meld je aan door een berichtje te sturen naar info@stadskloostergroningen.nl of kom gewoon langs op één van de ochtenden!
Help Stadsklooster Groningen groeien
Stadsklooster Groningen biedt vanaf 2015 een plek van stilte midden in de stad. Met wekelijks een vespers en een ochtendgebed, en diverse activiteiten laten we mensen proeven aan kloosterspiritualiteit en -gebruiken. Om dit mogelijk te maken, zijn we afhankelijk van giften en fondsen.

Daarvoor is uw en jouw steun nodig. Zowel kleine als grote bijdragen zijn welkom! We hopen met onze najaarsdonatie-actie een groot deel van de kosten van de getijdengebeden te dekken. Doneren kan via deze link of onze donatiepagina.

Stadsklooster Groningen draait grotendeels op vrijwilligers. Van gastpersonen en liturgen voor de getijdengebeden tot kernleden en ondersteuning bij de activiteiten. Mocht u zoeken naar een zinvolle vrijwilligerstaak, meldt u dan via de CONTACTPAGINA.

Stadsklooster Groningen
Postadres: Overwinningsplein 1, Groningen
e-mail: info@stadskloostergroningen.nl
facebook instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet