stadskloostergroningen-facebook-profilepic-180x180px
Beste betrokkene,

Hierbij onze e-nieuwsbrief die we voortaan drie á vier keer per jaar versturen. In deze nieuwsbrief besteden we aandacht aan de meest recente ontwikkelingen en activiteiten binnen Stadsklooster Groningen. Ook blikken we terug op de presentatie van het kunstproject Hedendaags getijdenboek en de concertpresentatie Bedezangen.

Met vriendelijke groet,

Nick Everts
Monastiek Pionier

Getijdengebeden

Vanwege de avondlockdown zijn de vespers op maandag voorlopig met een halfuur vervroegd. De vespers beginnen nu om 16.30 (inloop 16.15). De ochtendgebeden op woensdag blijven ongewijzigd om 9.00 (inloop 8.45). Lutherse Kerkzaal, Haddingestraat 23.
stadsklooster-groningen-adrie-huttenga-menninga-1170x872
De getijdengebeden staan de weken in de sfeer en het karakter van een hoop. In de weken van advent groeit namelijk de verwachting dat het nieuwe Licht komen zal. Iets waar velen van ons misschien juist dit jaar zo naar verlangen. Na de vespers op maandag, is er voor iedereen die wil een bekertje warme glühwein.

Theoloog des Vaderlands br. Thomas Quartier

Op 13 november was broeder Thomas nog in ons midden voor de concertpresentatie Bedezangen. Nu, ruim twee weken later, is hij uitgeroepen tot Theoloog des Vaderlands. Een mooie kans om monastieke spiritualiteit breder bekend te maken.
Bedezang
Een video-opname van de concertpresentatie is HIER te bekijken.

Hedendaags getijdenboek

Op 10 september gaf prof. dr. S. Corbellini een lezing over getijdenboeken. Ook presenteerde kunstenares Josefien Alkema haar eigentijdse, kunstzinnige invulling van het getijdenboek. Een video van de avond is HIER terug te kijken.
csm_CG_GRID_UB_Getijdenboek_Thesinge_8105503_cc4_c_antontiktak@7360_8bit_300dpi_web_aeca5c9a23

Gratis wenskaarten

Ook dit najaar geven we gratis wenskaarten uit. Gewoon een lichtpuntje in de donkere maanden. Voor u of jou, of om door te geven. Ze zijn mee te nemen na het getijdengebed en liggen op diverse plekken in de stad.
Najaarsactie
Help Stadsklooster Groningen groeien
Stadsklooster Groningen biedt vanaf 2015 een plek van stilte midden in de stad. Met wekelijks een vespers en een ochtendgebed, en diverse activiteiten laten we mensen proeven aan kloosterspiritualiteit en -gebruiken. Om dit mogelijk te maken, zijn we afhankelijk van giften en fondsen.

Daarvoor is uw en jouw steun nodig. Zowel kleine als grote bijdragen zijn welkom! We hopen met onze najaarsdonatie actie ongeveer €1500,- op te halen, zodat we de kosten van de getijdengebeden grotendeels gedekt hebben. Doneren kan via deze link
of onze donatiepagina.

Stadsklooster Groningen draait grotendeels op vrijwilligers. Van gastpersonen en liturgen voor de getijdengebeden tot kernleden en ondersteuning bij de activiteiten. Mocht u zoeken naar een zinvolle vrijwilligerstaak, meldt u dan via de CONTACTPAGINA.

Stadsklooster Groningen
Postadres: Overwinningsplein 1, Groningen
e-mail: info@stadskloostergroningen.nl
facebook twitter 
MailPoet