stadskloostergroningen-facebook-profilepic-180x180px
Beste vrienden van het Stadsklooster,

We kunnen er niet omheen: kerst is dit jaar anders dan andere jaren. De dominee en theoloog Munther Isaac, voorganger van de Kerstmis kerk in Bethlehem deelde een foto van een kerststal in hun kerk op Instagram. Hij schrijft erbij: In Gaza nu is God onder het puin. Hij is in de operatiekamer. Als Christus vandaag was geboren, zou hij onder het puin geboren zijn.

Ook dichter bij huis zijn er mensen die na een lange reis geen welkom dak boven hun hoofd vinden. In Ter Apel is anderhalf jaar na het begin van de opvangcrisis nog steeds geen menswaardige opvang voor vluchtelingen. Dit jaar ‘vieren’ we kerstmis met deze beelden voor ogen.

Maakt het je verdrietig, kwaad, hopeloos, strijdvaardig? Kom dan in het nieuwe jaar protestborden maken met Stadsklooster bij de Nieuwe Kerk. Verderop in de nieuwsbrief lees je er meer over. In deze periode dat we met hoop en verwachting zoeken naar nieuw licht, bent u verder van harte welkom bij de getijdengebeden van Stadsklooster Groningen. Maandag 25 december (eerste kerstdag) is er geen getijdengebed. De eerstvolgende getijdengebeden zijn op woensdagochtend 27 december en op maandag 1 januari een nieuwsjaarsvespers. In deze periode houden we ook onze najaarsdonatieactie. Wilt u Stadsklooster ondersteunen, klik dan op deze link.

Fijne kerstdagen en alvast een gelukkig nieuw jaar gewenst!

Christiaan Schoonenberg
Monastiek Pionier

Christiaan Schoonenberg
Monastiek Pionier

Protestborden maken

Net als vorig jaar laten we ons in de week van gebed ons inspireren door de Amerikaanse non en kunstenaar Sister Corita Kent, die in de jaren ‘60 in Los Angeles les gaf in een zeefdrukworkshop en regelmatig protesterend de straat op ging. Bidden als protesteren dus, aan de hand van haar ‘play-pray book’.

Op zaterdag 27 januari van 13u30 tot 16u30 gaan we bij bij de Nieuwe Kerk aan de slag met stof, karton, hout en verf. We maken protestborden en geven zo vorm aan een gezamenlijk gebed dat we aan het einde van de workshop op het grasveld rond de Nieuwe Kerk plaatsen. Doe mee met ons gebedsprotest voor een rechtvaardigere en inclusievere samenleving!

Lezing Marianne Vonkeman

Op woensdag 24 januari 2024 houdt Marianne Vonkeman een lezing over haar onlangs uitgekomen Mystiek dagboek van een dominee.

Dertig jaar lang schreef zij over God, de liefde en de dood. De pijn en het geluk in relaties en predikantenwerk gaan samen op met innerlijke ervaringen en bespiegelingen over haar godsrelatie.

Welk verhaal is God aan het vertellen door het leven heen? Zij zal met name fragmenten voorlezen over haar mystieke reis: het ontwaken, de donkere nacht en vereniging met God. Haar boek zal tevens (met flinke korting) te koop zijn. Meer info en aanmelden via de knop hiernaast/onder.

Getijdengebeden Salvatorkerk en Taizégebed in Groningen

Hou je van wandelen en hou je van stilte? Wandel dan mee met de wintereditie van onze stiltewandeling op zaterdag 27 januari. Onder leiding van zelfbenoemd monnik Hans Mulder wandelen we in stilte door de wijk Selwerd en omgeving. Door samen in stilte te wandelen vertraag je en ontstaat er ruimte om de wijk en al het leven in de wijk anders te ervaren. Een mooi begin van je weekend!

We verzamelen om 9:30 uur bij De Fontein, Eikenlaan 255. Rond 12:00 uur zijn we weer terug. Opgave is niet nodig en deelname is gratis.
Help Stadsklooster Groningen groeien
Stadsklooster Groningen biedt vanaf 2015 een plek van stilte midden in de stad. Met wekelijks een vespers en een ochtendgebed, en diverse activiteiten laten we mensen proeven aan kloosterspiritualiteit en -gebruiken. Om dit mogelijk te maken, zijn we afhankelijk van giften en fondsen.

Daarvoor is uw en jouw steun nodig. Zowel kleine als grote bijdragen zijn welkom! We hopen met onze najaarsdonatie-actie een groot deel van de kosten van de getijdengebeden te dekken. Doneren kan via deze link of onze donatiepagina.

Stadsklooster Groningen draait grotendeels op vrijwilligers. Van gastpersonen en liturgen voor de getijdengebeden tot kernleden en ondersteuning bij de activiteiten. Mocht u zoeken naar een zinvolle vrijwilligerstaak, meldt u dan via de CONTACTPAGINA.

Stadsklooster Groningen
Postadres: Overwinningsplein 1, Groningen
e-mail: info@stadskloostergroningen.nl
facebook instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet