stadskloostergroningen-facebook-profilepic-180x180px
Beste vrienden van het Stadsklooster,

Veel heil in zegen in 2023! Nog even en dan begint de Week van Gebed voor de Eenheid (15-22 januari). Als Stadsklooster dragen we dit jaar bij door op 21 januari protestborden te maken. In deze nieuwsbrief lees je daar meer over. Naast de Week van Gebed is er volgende week ook Eurosonic in Stad. Hierdoor zal het ochtendgebed op 18 januari helaas komen te vervallen. In plaats van bij het ochtendgebed ben je van harte welkom bij de oecumenische Festival of Lessons and Carols for Epiphany (15 jan.) of de kerkentocht in Groningen-Zuid (18 jan.). Ook daar verderop in deze nieuwsbrief meer over.

Met vriendelijke groet,

Christiaan Schoonenberg
Monastiek Pionier

Protestborden maken

Tijdens de week van gebed zoeken we bij Stadsklooster Groningen naar onverwachte vormen die gebed kan aannemen.

We laten ons inspireren door de Amerikaanse non en kunstenaar Sister Corita Kent, die in de jaren ‘60 in Los Angeles les gaf in een zeefdrukworkshop en regelmatig protesterend de straat op ging. Bidden als protesteren dus, aan de hand van haar ‘play-pray book’.

Op zaterdag 21 januari van 14u tot 17u gaan we bij sociale onderneming Salmagundi’s(Oosterhamrikkade 8c) aan de slag met karton, hout en verf. We maken protestborden en geven zo vorm aan een gezamenlijk gebed dat we de volgende ochtend op het grasveld rond de Nieuwe Kerk plaatsen.

Doe mee met ons gebedsprotest voor een rechtvaardigere en inclusievere samenleving!
Week van Gebed voor de Eenheid 2023
Het wereldwijde thema voor de Week van Gebed is 'Doe Goed, zoek Recht'. In Groningen zijn verschillende geloofsgemeenschappen met dit thema aan de slag gegaan. Zie daarvoor de onderstaande flyer:
Poster Week v Gebed 2023
Agenda week v Gebed 2023
Help Stadsklooster Groningen groeien
Stadsklooster Groningen biedt vanaf 2015 een plek van stilte midden in de stad. Met wekelijks een vespers en een ochtendgebed, en diverse activiteiten laten we mensen proeven aan kloosterspiritualiteit en -gebruiken. Om dit mogelijk te maken, zijn we afhankelijk van giften en fondsen.

Daarvoor is uw en jouw steun nodig. Zowel kleine als grote bijdragen zijn welkom! We hopen met onze najaarsdonatie-actie een groot deel van de kosten van de getijdengebeden te dekken. Doneren kan via deze link of onze donatiepagina.

Stadsklooster Groningen draait grotendeels op vrijwilligers. Van gastpersonen en liturgen voor de getijdengebeden tot kernleden en ondersteuning bij de activiteiten. Mocht u zoeken naar een zinvolle vrijwilligerstaak, meldt u dan via de CONTACTPAGINA.

Stadsklooster Groningen
Postadres: Overwinningsplein 1, Groningen
e-mail: info@stadskloostergroningen.nl
facebook 
Email Marketing Powered by MailPoet